تنبور از آن سازهایی است که نامش به کردها گره خورده است. ساز باستانی که قدمتی چند هزار ساله دارد و مادر سازهای بسیاری به شمار می رود، آرام آرام دارد به متن موسیقی ایرانی بازمی گردد و این، به سبب تلاش های افرادی چون علی اکبر مرادی در بازشناساندن تنبور به دنیای موسیقی است و از جمله این تلاش ها، می توان به آلبوم «دو واله» اشاره کرد.
آلبوم «دو واله» روایت علی اکبر مرادی از موسیقی مقامی تنبور و بعضی دیگر از انواع موسیقی کردی است. این آلبوم که خواننده و آهنگساز آن علی اکبر مرادی است، موسیقی حماسی، عرفانی و عاشقانه دارد در هشت قطعه که توسط موسسه فرهنگی هنری ماه ریز مهر منتشر شده است.
علی اکبر مرادی، فرانک مرادی، اردشیر کامکار، شهرام غلامی، حسین رضایی نیا، حیدر کاکی، جهانبخش رستمی، امیرحسین تفرشی پور، کوروش مرادی و آرش مرادی با تنبور، کمانچه، عود و دف در این آلبوم به نوازندگی پرداخته اند.
در نخستین آهنگ این آلبوم، «سوگ رستم» از شعر استفاده نشده و بخش آوازی آن با تحریر کلماتی چون «عازیزم»، «یار»، «دوس» و «هاوار» اجرا شده است. قطعه دوم، آوازی بر اساس شاهنامه خوانی کردی با شعری از میرزا حسین سهرابی بانیارانی است. قطعه بی کلام «رزم»، درباره نبرد بین آز و شرافت انسانی است. قطعه چهارم، ادامه شاهنامه خوانی کردی است. آهنگ پنجم، «جمع یاران» بر اساس یکی از مقامات عرفانی تنبور، دماخم زمزم است و با شعری از سید صالح کرمانشاهی (حیران علیشاه) ساخته شده است. آهنگ ششم، «مجنونی» با شعری از مولوی کرد، بر اساس مقام مجنونی ساخته شده که یکی از مقام های مجلسی تنبور است. آهنگ «اشک ابر» با ملودی عاشقانه خود، ریشه در موسیقی هورامان (سیاه چمانه) دارد. آهنگ «خم خانه نشین» از ملودی های مشترک بین کردها و لرها با شعری از حیران علیشاه است.
با خرید و دانلود آلبوم «دو واله» علی اکبر مرادی از بیپ تونز، از این هنرمند حمایت کنید.